Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25 ΜΑΡΤΗ

  Και πάλι, εφέτος, στις 25 Μαρτίου, θα θυμηθούμε και θα τιμήσουμε όσους και όσες αγωνίστηκαν για να ελευθερωθεί  η Ελλάδα. Το τίμημα των αγώνων τους υπήρξε μια σκληρή ζωή και, για πολλούς, μαρτυρικός θάνατος. Κάποιοι από αυτούς ζήσαν την καταφρόνια του, μετά, ελεύθερου Ελληνικού κράτους. Ακόμα και φυλακίσεις  και δολοφονίες. Για να δώσουν σε μας την ελευθερία. Που σήμερα χάνεται σε μια Ελλάδα νεοαποικία των μνημονίων και τον λαό σε μιά  ιδιόμορφη σκλαβιά: Οικονομική, κοινωνική, νομική.
  Ο θεσμός των παρελάσεων δημιουργήθηκε από τα φασιστικά καθεστώτα. Στη σημερινή συγκυρία γίνεται ακόμη πιο απωθητικός καθώς απαιτείται  από τους "κάτω" να αποδοθούν τιμές στους  "από πάνω" της εξέδρας. Αυτό, όταν ανάμεσα στους τελευταίους είναι ή εκπροσωπούνται όσοι και ό,τι συνέβαλε ώστε η ελευθερία της Ελλάδας να είναι υπό αίρεση και περιορισμένη.
  Η φετινή 25η Μαρτίου πρέπει να γίνει ημέρα μνήμης των ανθρώπων και ιδανικών που φέραν την επανάσταση και την ελευθερία και όχι όσων " επισήμων" τις κατάργησαν. Έχοντας αυτά υπ΄ όψιν, ζητάμε αντί της παρέλασης της εξέδρας, να γίνει η παρέλαση του λαού. Τιμώντας την Επανάσταση και τους Αγωνιστές του '21. Το μνημείο είναι εκεί. Αρκεί! Δεν χρειαζόμαστε "εξέδρα επισήμων". Εμπρός λαέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου