Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Ή ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ?

   Μεγάλη η ζήτηση της πατάτας. Κυρίως από ηλικιωμένους. Αλλά και νεώτερους που ζητούν το "εμπόριο χωρίς μεσάζοντες" να επεκταθεί και σε άλλα είδη (π.χ. λάδι, αλεύρι. ρύζι κ.λ.π.). Ήδη οι παραγωγοί του Νευροκοπίου έχουν σχεδόν ξεπουλήσει τις άσπρες-φθηνές πατάτες τους και ζητάν πιο καλή τιμή από 0,25 για τις κίτρινές τους, αφού μπορούν να τις πουλήσουν και στην περιοχή τους σε αυτήν την τιμή. Έτσι μπαίνει το δίλημμα: λίγο ακριβότερα και καλύτερη ποιότητα ή φθηνότερα λευκές και από κοντινές αποστάσεις?
  Όπως και να'χει το πράγμα οι Γειτονιές της Νάουσας συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με την διατροφή. Αλλά για εμάς το θέμα δεν είναι" προσφορά και ζήτηση", όπως το έθεσε φίλος, αλλά αλληλεγγύη και συλλογική ενεργοποίηση των πολιτών.Έτσι, σύντομα, θα πρέπει να δημιουργηθούν επι μέρους ομάδες για κάθε είδος λειτουργώντας ως πολίτες και όχι απλά σαν καταναλωτές. Κάθε συμβολή και... συμβουλή ευπρόσδεκτη!

1 σχόλιο:

  1. Οι "Γειτονιές της Νάουσας" θέλοντας να υπάρξει κοινή προσπάθεια και να αποφευχθεί σύγχηση στην τροφοδοσία πατάτας,ενσωμάτωσαν τις ποσότητες που μας παραγγέλθηκαν σε αυτές του δήμου.
    Θα προτιμούσαμε οι πατάτες να είναι Νευροκοπίου,οπως επέμεναν κάποιοι που θέλουν αυτές και οχι Πέλλας.Θα προτιμούσαμε η διανομή να γίνει Κυριακή και όχι εργάσιμη ημέρα,ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν πιο πολλοί και άνετα να προμηθευτούν όσοι εργάζονται.Θα προτιμούσαμε περισσότερους συμπολίτες να εμπλακούν στο όλο εγχείρημα,ώστε να είναι καλύτερα οργανωμένο και ιδεολογικά συμμετοχικό.
    Άσχετα από αυτά, η διανομή γίνεται την Παρασκευή ώρα 9π.μ. στο γήπεδο.Εμείς θα είμαστε εκεί για να σας εξυπηρετήσουμε,όπως το ίδιο θα κάνουμε αύριο και στα χωριά.
    Όσες και όσοι φίλοι επιμένουν σε κάποιες από τις παραπάνω ενστάσεις,μπορούμε να τις δούμε σε μια επόμενη παρτίδα.Και άλλων ειδών.
    Στο χώρο παραλαβής,απευθυνθείτε στις "Γειτονιές της Νάουσας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή